Kesätyöterveiset!

Kuvaaja Marjo Örn

Täällä kirjoittelee kolme kesätyöntekijää; Pihla, Jenni ja Polina. Kaikki kolme haimme keväällä Jämsänlaakson Setlementille kesätöihin. Kesätyöt saimme järjestymään Jämsän kaupungin kesätyöseteleillä sekä OP:n kesäduuni -kampanjan avulla. Työt aloitimme kesäloman alussa Svetlana Ruohon, Jämsän Tanhuujien ja Jämsänlaakson Setlementin järjestämällä taideleirillä. Lämmin ja aurinkoinen viikko oli täynnä iloista mieltä ja motivoituneita taiteilijoita. Olimme ohjaajien apuna erilaisissa tehtävissä, joita olivat mm. hyttysten lätkiminen, retkituolien (sekä leiriläisten) kantaminen, leiriläisten ruokkiminen ja avustaminen.

Seuraavalla viikolla työnkuvaamme kuului Pikku-Jussi -tapahtuman suunnittelua ja organisointia. Suunnittelutyön jälkeen meillä alkoikin tavaroiden kantaminen Lilliporista Jamekseen. Syksyllä alkavat Luo-Ta -hetket saivat monipuolisesti erilaisia materiaaleja käyttöönsä.

Juhannusta edeltävä Pikku-Jussi -tapahtuma järjestettiin juhannusviikolla Kaipolassa ja Jämsänjoen kulttuurilavalla. Jännityksestä huolimatta tapahtuma sujui mallikkaasti, ja oli mukava nähdä osallistujien heittäytyminen erilaisilla toimintapisteillä.

Kesätapahtumia varten olemme tehneet myös valmistelutehtäviä ja taustatutkimusta. Näissä tehtävissä olemme päässeet perehtymään mm. Eino Leinon kappaleisiin ja kranssien tekemiseen.

Työtehtävämme ovat olleet monipuolisia ja innostavia. Mitkään työpäivistämme eivät ole olleet samanlaisia keskenään. Jämsänlaakson Setlementti on tarjonnut meille positiivisen kesätyökokemuksen, josta olemme hyvin kiitollisia.

Mahtava kesätyö, taide ja kulttuuri best!


Samankaltaiset artikkelit