Puheenjohtaja esittäytyy

Olen Anja Inkeri Kaislo, vuonna 1954 syntynyt jämsäläinen. Suurimman osan elämääni olen täällä Jämsässä asustanutkin. Ylioppilaaksi asti (1973) kävin koulua Arvajalta käsin, minkä jälkeen muutin Tampereelle opiskelemaan yliopistossa ekonomiksi. Valmistuin vuonna 1976, minkä jälkeen olen työskennellyt Kelalla, Osuuspankissa, Jämsän kaupungilla ja myös monissa muissa kesätyöpaikoissa Kilpisjärveltä Helsinkiin.

Avioiduin vuonna 1977 Ari Kaislon kanssa, saimme lapsia neljä. Ovat tietenkin aikuisia ja omilla teillään. Kaksi teini-ikäistä poikaa kutsuu meitä mummuksi ja papaksi.

Varsinaisen työuran olen tehnyt yrittäjänä yhdessä Arin kanssa ensin noin kahdeksan vuoden ajan Shell-kauppiaana ja sitten 32 vuotta vaatekauppiaana. Yhden vuoden siinä välissä olin töissä jopa Jyväskylän yliopistolla. Nyt olen juuri onnellisesti eläköitynyt.

Olen toiminut koko aikuisikäni erilaisissa luottamus- ja vapaaehtoistehtävissä. Jämsän kaupungilla ja Jämsän seurakunnassa ja Jämsän Seudun Osuuspankissa on ollut puheenjohtajuuksia, niin myös Jämsän Yrittäjät ry:n ja Jämsän Yrittäjänaiset ry:n puolella. Myös Jämsän Muistiyhdistyksen toiminta on ollut kiinnostava lisä työpäivien päätteeksi yli kymmenen vuoden ajan.

Vuonna 2018 setlementtityö alkoi kiinnostaa Sirkka Heikkisen houkuttelemana. Kulttuuri kutkutti kummasti ja ajattelimme perustaa kulttuuri- ja taidepohjaisen yhdistyksen, joka toimisi monipuolisesti eri ikäisten ihmisten yhteisöllisyyden vahvistamiseksi, kaupunkikuvan virkistämiseksi ja samalla syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Syksyllä perustimme Jämsänlaakson Setlementti ry:n yhdessä Riina Virkkusen kanssa.

Nyt yhdistys toimii innostuneen ja monipuolisesti osaavan hallitusjoukkueen vetämänä kolmatta vuotta. On TiistaiTurinoita, laulelua, runoja, esitelmiä, kuvataidetta, Kulttuurikävelyitä (siis koronakaan ei meitä lannistanut), todella monipuolisesti monia kiinnostavia asioita.

Rahoitushakemuksia pyrimme lähettämään monille tahoille saadaksemme kaikki ideamme vauhtiin. Sihteerimme Marjo Örn on oikea ideapakki, mutta kyllä lähtee kaikilta muiltakin hallituksen jäseniltä ihan uusia ajatuksia kavereille arvioitaviksi. Yhteistyö on ihanaa. Siispä tervetuloa toimintaan mukaan!

Samankaltaiset artikkelit