Anne Laimio esittäytyy

Amos Rexin taidemuseossa 2019

Olen mukana Jämsänlaakson Setlementin toiminnassa Heikkisen Sirkan kutsusta. Yhdistyksen perustamisen aikoihin hän oli ollut yhteydessä Jyvälän Setlementin toiminnanjohtajaan, Helena Huovilaan, joka oli puolestaan kannustanut pyytämään minua tähän mukaan. Nyt, kun yhdistys on toiminut muutaman vuoden, olen vakuuttunut setlementin merkityksestä Jämsässä. Erityisen ilahtunut olen Jämsänlaakson Setlementin strategiasta, joka painottaa kulttuurin saavutettavuuden edistämistä.

Oma panokseni yhdistyksen toimintaan on ollut rahoitushakemusten kirjoittamista ja mainosten tekemistä. Minut valittiin juuri jatkamaan hallituksen varajäsenenä. Rooli sopii minulle hyvin, koska vietän paljon aikaa toisella paikkakunnalla.

Oma polkuni setlementtityöhön alkoi jo pari vuosikymmentä sitten, kun sain olla käynnistämässä Kuopion Setlementti Puijola ry:n toimintaa. Puijolan toiminta käynnistyi projektirahoituksen turvin ja sen toiminnan ydintä oli silloin yhteisötyö lähiössä ja monikulttuurinen työ.

Käyn mielelläni taidenäyttelyissä ja konserteissa. Oma luovuus näyttäytyy kukka-asetelmina, origamitaitteluina ja käsitöinä.

Samankaltaiset artikkelit