Liikkuvat taidetyöpajat -hanke tässä moi!

Syksyn saapuessa alkaa uudet tuulet puhaltaa Jämsänlaakson Setlementissä, nimittäin Manner-Suomen maaseuturahaston tukea Leader Vesuri -ryhmän kautta saanut Liikkuvat taidetyöpajat -hanke käynnistyy. Ja sehän puolestaan tarkoittaa sitä, että Jämsän seudulla on luvassa monenlaista taide- ja kulttuuritoimintaa, johon ihan jokainen on tervetullut mukaan!

Ajatuksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä, lisätä hyvinvointia ja Jämsän elinvoimaa tuottamalla tapahtumia ja työpajoja kulttuurin ja taiteen merkeissä. Samalla parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta sekä tarjotaan työmahdollisuuksia jämsäläisille alan toimijoille ja edistetään yhteistyötä yhdistysten ja muiden tahojen kanssa.

Mitä tämä sitten käytännössä meinaa? Sitä, että eri puolilla kaupunkia, kylissä ja keskuksissa, toteutetaan ohjattu tuokio vaikkapa kuvataiteen, musiikin, tanssin, kirjoittamisen tai teatteri-ilmaisun parissa. Mahdollisuudet ovat moninaiset – työpaja voi olla mitä vain luovuuteen, taiteeseen ja kulttuuriin liittyvää, ideoita voidaan pyöritellä myös yhdessä. Teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, ja olemme mukana luomassa verkostoja.

Luova toiminta, kaikenlainen kulttuurin kokeminen sekä tekeminen, edistää ihmisen hyvinvointia monin tavoin, ja tiivistetysti voisikin sanoa, että se tuo hyvää mieltä ja oloa. Toisten kohtaaminen yhteisen mielenkiinnonkohteen äärellä on suuri rikkaus.

Nyt kun olemme hanketta tässä kovaa vauhtia starttaamassa, kuulisimme mielellämme mitä teillä on mielessä; millaista toimintaa haluaisitte, ja mihin – mikä voisi olla se paikka, jossa viettää parituntinen esimerkiksi runouden, piirtämisen tai musiikin äärellä?

Entäs olisitko juuri sinä hyvä tyyppi vetämään työpajaa, mitä sellaista osaamista tai tietoa sinulta löytyy, jota voisi jakaa myös muille? Ammattitaitoiselle ohjaajalle maksetaan toki työstä korvaus. Osallistuminen tapahtumiin on ilmaista, ja me pyrimme tarjoamaan tarvittavat välineet ja materiaalit.

Myös vapaaehtoisia kaipaamme hankkeeseen, vaikkapa apukäsiksi työpajoihin, avuksi viestintään, ylipäätään mukaan puuhaamaan. Mitään erityisvaatimuksia ei ole, halu olla mukana riittää pitkälle. Vapaaehtoisuus ei sido sinua mihinkään, jo pienikin apu on meille iso asia.

Ja itse asiassa tähän liittyen tiedossa onkin hyvä uutinen: Anne Laimio perehdyttää vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita jo lokakuussa Jameksen tiloissa Jämsässä Mottilantie 11. Tilaisuuksia on kaksi, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Ilmoittautumiset Marjolle tai Johannalle viimeistään 11.10.2021.
Pe 15.10. klo 13–15
tai
Ma 18.10. klo 17–19

Me hanketyöntekijät odotamme innolla kohtaamisia, elämyksiä ja yhdessä jaettuja hetkiä liikkuvien taidetyöpajojen tiimoilta. Tervetuloa mukaan matkalle, annetaan luovuuden kukkia!

Otathan yhteyttä:

Marjo Örn
vastaava hanketyöntekijä
morn@netti.fi

Johanna Suominen
hanketyöntekijä
johanna.suominen78@gmail.com

Samankaltaiset artikkelit