Liikkuvien taidetyöpajojen mainio marraskuu

Hankkeemme kolmas kuukausi on ollut täynnä monenlaista toimintaa, ja tässä hieman kertomuksia ja tunnelmapaloja kuvien muodossa tapahtumistamme. Heti alkuun on hehkutettava, että marraskuun loppuun mennessä olemme toteuttaneet 16 taidetyöpajaa, joten vauhti on hyvä!

Olemme olleet näkyvästi mukana Jämsän tapahtumakentällä, ja olemme alusta saakka panostaneet viestintään. Mukavaa että luet tätä tekstiä nyt – nettisivujamme kannattaakin seurata, sillä täältä löydät aina tiedot siitä mitä tapahtuu, missä ja koska. Jämsänlaakson Setlementin Facebook-sivuja ja Instagramia päivitämme myös ahkerasti.

Kaksipäiväinen lapsiperheiden suosikkitapahtuma Satuverstas valloitti Galleria Kivipankin 6.–7.11. Perinteinen tapahtuma järjestettiin tällä kertaa osana hankettamme, ja pajoja kertyi yhteensä kahdeksan. Satuverstaan pyörteissä viihdyttiin erinomaisesti, ja palaute oli kiittävää. Tästä on tulossa oma blogijulkaisunsa, joten satumaailmaan päästään kurkistamaan vielä lähemmin.

Kuva: Maarit Räsänen

Jämsän senioreiden aloitteesta pidimme 9.11. yhteislauluhetken kahvila-ravintola Akuliinassa. Tapahtuma oli kaikille avoin, ja innokkaita laulajia saapui paikalle ilahduttava määrä! Mestaripelimanni Katja Lampisen vetämä tilaisuus onnistui hienosti; laulu raikasi hyvissä tunnelmissa. Iloista laulua ja Katjan soittoa oli suuri ilo kuunnella, ja myös Akuliina ansaitsee kiitoksen yhteistyöstä. Yhteislaulua on toivottu paljon, mutta maltetaan odottaa kesään, jospa tämä koronatilannekin rauhoittuisi.

Liikkuvat taidetyöpajat suuntasivat Kuorevedelle, kun yhteistyö Kuoreveden taideseuran ja Emppis ry:n kanssa käynnistyi kuun puolessa välissä. Sirpa Suomisen ohjaama sekatekniikka-aiheinen kuvataidepaja kokoontui kaksi kertaa. Pääosin kierrätysmateriaaleja käyttäen syntyi monenlaisia teoksia, joista ainakin osa päätyy ensi keväänä aukeavaan taidenäyttelyyn. Monelle tekniikka oli aivan uutta, ja siitä innostuttiin kovasti; se avasi uusia näkökulmia omaan tekemiseen. Oli mahtavaa seurata, mitä kaikkea syntyi muun muassa kananmunankuoria, seinälaastia, hiekkaa, erilaisia kankaita ja koristekiviä hyödyntäen. Luovuuden rajattomuus, taiteen loputtomat mahdollisuudet tulivat esiin varsin konkreettisesti.

Alhojärven kylän eläkeläiset kokoontuivat Partalan koululla 21.11. jouluaterian äärelle. Hankkeelta toivottiin tilaisuuteen ohjelmaa, ja kaksi pajaa toteutettiin tuomaan iloa ja hyvinvointia. Sissi Juhola-Arjanko veti tarinateatteria, ja Marjo Örn ja Tapio Siltala musisoivat sekä laulattivat yleisöä. Tarinateatterin hauskat tarinat olivat oikeita tapahtumia kylältä, ja ne huvittivat suuresti. Muusikkoduon esittämien ikivihreiden ja joululaulujen parissa viihdyttiin erinomaisesti.

Mielenterveysyhdistys Ankkuri ry:n kanssa toteutimme joulukorttiaskartelua kuun loppupuolella. Yhdistyksen omalle väelle tarkoitetun pajan ohjasi Piia Heinävaara. Teimme kortteja muun muassa kuvansiirtotekniikalla, mikä olikin monelle uusi juttu. Tekemisestä innostuttiin kovasti, ja opit tulevat varmasti käyttöön myös jatkossa.

Ai niin, ja olimmehan me mukana myös Jämsän joulunavauksessa 27.11. yhdistyksen varainkeruun merkeissä, ja jouluisten herkkujen lisäksi tarjolla oli lauluja ja runonlausuntaa. Piippa Mutikainen ja Marjo Örn pitivät huolen siitä että musiikki soi Forumin käytävällä. Runonlausunnasta vastasi Riitta-Liisa Soikka.

Tapahtumia riittää myös joulukuussa moneen lähtöön, ja osa ollaan jo ehditty pitääkin. Tässä kuitenkin vielä listaus siitä mitä on tapahtumassa, lisätietoja kannattaa etsiä täältä:

https://setlementtijämsänlaakso.fi/hankkeet/hankkeet/

13.12. ja 14.12. kuvansiirtoa taulupohjalle Piia Heinävaaran ohjauksessa. 

14.12. puutyöpaja, ohjaajana Jari Haataja. 

27.12. tanssitaan ja liikutaan luovasti Marianne Lepän ohjauksessa.

29.12. ja 30.12. joululomalaisille maalauspajaa, Mariella Steppijev ohjaa.

Paljon muutakin mukavaa on luvassa, mutta siitä lisää myöhemmin. Nyt on aika toivottaa teille kaikille valoisaa, onnellista ja rauhallista joulunaikaa!

Samankaltaiset artikkelit